Известие

Collapse
No announcement yet.

изЧЕЗва ми водата...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
    Ами братле определено опитай с нова капачка
    Иначе можеш да видиш дали ти е изрядна охладителната система като покараш до 90 градуса и огасиш колата (вечерта),а след като изстине напълно и развъртиш капачката- трябва да изсъска,това значи че не "издиша" от никъде системата и е един вид херметизирана ,ако ли не или има не добре стегнат ,маркуч или капачката се цака...
    Значи това вече е друго нещо, още като купувах колата на място го пробвах този номер при загрят двигател при 90C* отвивам капачката и нищо, няма да цъсне, няма звук да издаде и до сега си е така! Явно има нещо проблем по системата....

Comment

Ами при загрял на 90' като пусне перката и след изключването и трябва да можеш да си отвиеш капачката без да те попари врял антифриз,а савсем нормално.
      EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
      EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
      NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от don_pepone Покажи съобщение
        Ами при загрял на 90' като пусне перката и след изключването и трябва да можеш да си отвиеш капачката без да те попари врял антифриз,а савсем нормално.
        Е това е ясно, но нали прави нещо като вакум и както каза по-нагоре, че като се отвие капачката трябва да изсъска, а то нищо....И според мен, извода е пробив или изпускане на въздух във системата.

Comment

Първоначално публикувано от grenlould Покажи съобщение
          Е това е ясно, но нали прави нещо като вакум и както каза по-нагоре, че като се отвие капачката трябва да изсъска, а то нищо....И според мен, извода е пробив или изпускане на въздух във системата.
          Прави налягане, не вакум. Щом няма налягане на загрял двигател, имаш пропуск по системата.
          166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
          ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
            Прави налягане, не вакум. Щом няма налягане на загрял двигател, имаш пропуск по системата.
            Мале и аз, налягане имах предвид де, попрекалил съм с бирите май Ще налея някоя добавка и да видим какво ще стане.

Comment

Това звучи доста грубо....По-добре да не влизаме в тоя филм и да си останем в нашия и проблема да се окаже изпаряването през капачката, ако мога да го нарека "проблем" разбира се....
              Понякога се влиза и в такива филми, колкото и да не ни се иска. А това, което съм написал е 100% възможно да се случи, уви никой не е застрахован.
              Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
              Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
              Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
              Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

При мен след втората смяна на ремъци се появи такъв проблем, но е слабо, уж не се вижда нищо.Предполагам че сълзи отнякъде, защото като е много студено и без да се кара изчезва течност.Засега си подоливам леко и това е.
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

Мале и аз, налягане имах предвид де, попрекалил съм с бирите май Ще налея някоя добавка и да видим какво ще стане.
                  И аз подкрепям това, че не е нормално да няма налягане при загрял двигател, защото това е затворена система.
                  Изводът е, че има някъде пробив в нея.
                  Тук може да се направи следното разсъждение:

Ако пробивът е под нивото на границата течност - газ, загубата на течност ще е доста по-осезаема.
                  Така, както го описваш, загубата не е много голяма. Т.е имаш пробив в зоната на газовата фаза. Най-вероятно в капачката на разширителния съд.

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    И аз подкрепям това, че не е нормално да няма налягане при загрял двигател, защото това е затворена система.
                    Изводът е, че има някъде пробив в нея.
                    Тук може да се направи следното разсъждение:

Ако пробивът е под нивото на границата течност - газ, загубата на течност ще е доста по-осезаема.
                    Така, както го описваш, загубата не е много голяма. Т.е имаш пробив в зоната на газовата фаза. Най-вероятно в капачката на разширителния съд.
                    И къде отива антифриза?
                    Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

Изпарява се.
                      Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring

Comment

Когато загасиш двигателя капачката има клапан които испуска налягането

Comment

Първоначално публикувано от ZaRoo Покажи съобщение
                          Когато загасиш двигателя капачката има клапан които испуска налягането
                          То голямо ще да е това изпарение зимата
                          Сигурно и не загрява
                          Last edited by etrovskii; d.m.y г., 13:39.
                          Има само две мнения по въпроса – грешното и моето!

Comment

Как се обезвъздушава системата? начини, закономерности?
                            ALFA ROMEO 147 1.9jtd 8v 2006 г.
                            DAEWOO Matiz 0.8 2000 г.

ВАЗ 21079 1990 г.

Comment

По принцип се самообезвъздушава,особенно с такива малки доливания.
                              EX-AlfaRomeoSuper155 2.5 V6 + Remap by O.E.Motorsport and LPG Injection
                              EX Mazda 6 2004 +Lpg ----EX SAAB 9-3ss 2.8V6-AERO 250hp MY2006 - With LPG+obd
                              NOWAudi a6 c6 Allroad 3.2 FSI + LPG

Comment

Първоначално публикувано от milev86 Покажи съобщение
                                Привет! От няколко месеца непрекъснато доливам антифриз. Писна ми вече. Реших, че е радиатора, защото от него подлизваше малко...смених го-проблема продължи. Сипвам до максимума...карам на парно примерно 3 километра на ръчка и водата вече е под минимума...отварям, доливам до МАКС, 3- до 5 км максимум... и пак пада под минимума...даже ако продължа да я карам и вода в разширителния съд, не остава. От никъде другаде не тече! Проверявал съм, в купето вода не тече, от маркучите също...нивото на маслото също не се покачва, пяна по капачката няма...маслото не е разредено...наистина ми писна и ще ви помоля за помощ. Къде да търся проблема?! Благодаря! Колата е от подписа!
                                Такааааа... от написаното от колегата milev86 и от уточненията, че от никъде не тече може да се направи извода, че антифриза влиза на малки порции в някой цилиндър или във всички цилиндри (ако гарнитурата е предала Богу дух). За разстояние от 3 км. нивото на антифриза да пада под минимума е доста съмнително. Сега, през зимата на тези ниски температури от ауспуха излиза видим дим и може визуалната преценка да не е особено точна за да се каже, че има и водни пари в изгорелите газове. Иначе какво излиза - от никъде не се забелязват течове, не е капачката, нивото на маслото е в границите, не може 300-400 мл. антифриз да се изпарят току-така за пробег от 3 км., следователно единственото логично нещо остава антифриза да изгаря в цилиндрите. Продължавам да твърдя, че е заминала гарнитурата. Трябва да се свали главата и да се направи обстойна ревизия.
                                Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                                Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                                Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                                Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

Working...
                                X